Pagina's

zondigen


Deze twee recepten zijn hartstikke ongezond, maar o zo lekker en leuk om te maken!


chocoladelolly
benodigdheden(c.a. 25-30 lolly's):
-1 dl slagroom
-200 gr fijngehakte pure chocolade
-400 gr fijngehakte melkchocolade
-10 gram margarine
-1 zakje vanillesuiker
-200 gram nougatine(Jamin)
-Lollystokjes(Jamin)
-oase of steekschuim

bereidingswijze:
-hak de pure chocolade helemaal fijn en doe dit samen met de slagroom, de margarine en de vanillesuiker in een pannetje en zet het op het vuur. roer dit goed door. als de chocolade gesmolten is, giet je dit in een schaal. dek dit af met folie of plastic en zet het een half uur in de koelkast.
-als de tijd voorbij is, haal je het uit de koelkast en mix je het nog een keer met een mixer of klop het nog een keer goed. maak nu balletjes ter grootte van een knikker. dat doe je door met een lepeltje de chocolade uit de schaal te scheppen en ze dan op de bakblik te leggen. zet dit nu een kwartiertje in de koelkast. als de chocolade nog niet hard genoeg is om er een balletje van te maken, laat ze dan nog even in de koelkast staan.
- haal ze uit de koelkast en rol de balletjes nog een keer met je handen totdat het echte ronde balletjes zijn. steek de lollystokjes in de balletjes en zet de lolly's in oase of steekschuim. als je dit met alle lolly's hebt gedaan, zet je ze een half uur in de vriezer.
-zet de nougatine in een klein bakje en laat de melkchocolade smelten in de magnetron of au-bain-marie(doe het in een kom en zet het in een 'waterbad')
-als finishing touch kan je ze versieren door er nougatine of hagelslag overheen te strooien of een eigen versiersel!


cakepops
benodigdheden:
-250 gr cake
-400 gr chocolade of candy melts
-ingredienten voor een vanille frosting: 25 gram boter, 1 bus poedersuiker, 2 eetlepels melk, 1/2 eetlepel vanille-extract
-lolliestokjes
-bakpapier

bereidingswijze:
-snijd de gebakken randjes van de cake af en verkruimel de cake, dit kun je met de hand doen of met een mixer.
-maak de frosting: heel simpel, alle ingredienten voor de frosting doe je in een kom en klop je tot een luchtig en glad geheel zonder klontjes.
-als de frosting klaar is meng je het beetje bij beetje met de verkruimelde cake. Rol balletjes van ongeveer 3-4 cm doorsnede. maak een gaatje in de bovenkant van de cake balletjes met een tandenstoker. leg de cake balletjes op een plaat of bord met bakpapier en laat ze een nachtje afkoelen in de koelkast of vriezer.
-nu ga je de chocolade smelten. dit kan je in de magnetron doen of au-bain-marie. doop de lolliestokjes in de chocolade en dan in het balletje: tot halverwege het balletje! Doe dit bij alle balletjes en zet ze dan voor 5-10 minuten in de koelkast. Zo blijft het balletje aan het stokje vastzitten
-haal de pops door de chocolade: niet roeren, dan word hij niet glad.
-steek de cake pops in oase of steekschuim. Als je ze wil versieren moet je dit wel gelijk doen want het word best snel hard.


liefs,

4 opmerkingen:

  1. Jammie, ik krijg spontaan honger. Ziet er goed uit, haha (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Lekkere cheat meals haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit, ik heb gisteravond ook cakepops gemaakt :D

    BeantwoordenVerwijderen

Don't be scared to share your opinion, I love to read everything!